Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Иво Димитров


Анотация

Въпрос

Следва ли въззивният съд да допусне при условията на чл. 159, ал. 2 ГПК във вр. с чл. 266, ал. 3 ГПК своевременно поискани от страните свидетелски показания за установяване на релевантни за спора факти и обстоятелства, поради противоречие със задължителната за съдилищата практика на ВКС ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо търговско отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и пети януари през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ИВО ДИМИТРОВ

при участието на секретаря НАТАЛИЯ ТАКЕВА, като разгледа докладваното от съдията Д. т. д. №******година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по постъпили две касационни жалби от ищеца в производството И. К. Д., ЕГН: [ЕГН] срещу въззивно решение №******г. от Софийски апелативен съд, Гражданско отделение, Седми състав по гр. д. №******г., поправено с решение по същото дело №******г., в частта му, с която е потвърдено решение, постановено на 07.12.2012 г. от Софийски градски съд, Първо ГО по гр. д. №******г. в неговата част, с която са отхвърлени предявените от касатора срещу ЗАД [фирма], ЕИК:[ЕИК], при условията на обективно кумулативно съединяване искове с правно основание чл. 226, ал. 1 КЗ, за заплащането на обезщетение за неимуществени вреди от ПТП, настъпило на 20.07.2009 г. за сумата 40000 лв., представляваща разликата над присъдените 70000 лв., до общо

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация