Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Геника Михайлова


Анотация

Въпрос

Какви са правомощията на въззивния съд във връзка с доклада по делото, когато първоинстанционният съд е извършил непълен доклад?
По кой ред се възстановява правото на собственост върху имот, внесен в ТКЗС, когато не е била извършена или не е приключила процедурата за неговото отчуждаване по благоустройствения закон?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Първо отделение в откритото заседание на девети юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Светлана Калинова

Членове:

Геника Михайлова, Гергана Никова

При секретаря Даниела Цветкова разгледа докладваното от съдия Михайлова гр. д. №******г.

Производството е по чл. 290 - 293 ГПК.

Допуснато е касационното обжалване на решение №******г. по гр. д. №******г., с което Софийски градски съд, като потвърждава решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски районен съд, отхвърля исковете на Т. В. М., Е. В. И. и С. И. М. срещу [фирма] с правна квалификация чл. 108 ЗС относно реални части от един УПИ в [населено място], бивша нива в м. Селище.

С определение №253/22.04.2016 г. по настоящото дело обжалването е допуснато по въпросите (процесуалноправен и материалноправен): 1. Какви са правомощията на въззивния съд във връзка с доклада по делото, когато първоинстанционният съд е извършил непълен доклад? и 2. По кой ред се възстановява правото на собственост върху имот, внесен в ТКЗС, когато не е била извършена или не е приключила процедурата за неговото отчуждаване по благоустройствения закон?

Касаторите Т. В. М., Е. В. И. и С. И. М.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация