Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2015

докладвано от съдия Бонка Йонкова


Анотация

Въпрос

Относно начина на гласуване и формирането на мнозинство по чл. 137, ал. 3 ТЗ при вземане на решение за изключване на съдружник в дружество с ограничена отговорност в хипотезата, когато в рамките на едно общо събрание са предложени за изключване няколко съдружници на едно и също основание.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в публично заседание на двадесет и осми септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОНКА ЙОНКОВА, ЕВГЕНИЙ СТАЙКОВ

при секретаря Александра Ковачева изслуша докладваното от съдия Бонка Йонкова т. д. №******година

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на постановеното Пловдивски апелативен съд въззивно решение №******г. по в. т. д. №******г. в частта, с която е потвърдено решение №******г. по т. д. №32/2014 г. на Кърджалийски окръжен съд в частта, с която на основание чл. 74, ал. 1 ТЗ са отменени решенията, взети на 09.06.2014 г. от общото събрание на съдружниците в [фирма], по точки първа и четвърта от дневния ред на събранието - за изключване на съдружниците Й. В. Й. и Х. К. Р. на основание чл. 126, ал. 3, т. 4 ТЗ, по точка седма - за поемане от всеки от останалите съдружници по 6 дяла от капитала на дружеството, всеки по 10 лв., равняващи се общо на 60 лв., и на 10 дяла

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация