Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Геника Михайлова


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е по реда на чл. 247 ГПК съдът да допълни решението си с изцяло нов диспозитив или това следва да стане по реда на чл. 250 ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Първо отделение в откритото заседание на девети юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Светлана Калинова

Членове:

Геника Михайлова, Гергана Никова

при секретаря Даниела Цветкова разгледа докладваното от съдия Михайлова гр. д. №******г.

Производството е по чл. чл. 290 – 293 ГПК.

Допуснато е касационното обжалване на решение №******г. по гр. д. №******г, с което Варненски апелативен съд е потвърдил решение №******г. по гр. д. №******г. на Окръжен съд – Варна.

Обжалването е допуснато с определение №83/11.02.2015 г. по настоящото дело при основанията на чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК за проверка на неговата правилност по процесуалноправния въпрос: Допустимо ли е по реда на чл. 247 ГПК съдът да допълни решението си с изцяло нов диспозитив или това следва да стане по реда на чл. 250 ГПК?

Касаторът [община] иска въззивното решение да бъде отменено като неправилно поради съществено нарушение на чл. 247 ГПК (касационно основание по чл. 281, т. 3, предл. второ ГПК). Счита, че редът за поправка на очевидна фактическа грешка не допуска основното решение да се допълни с нов диспозитив. Въззивният съд е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация