Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Росица Божилова


Анотация

Въпрос

От кой момент възниква изискуемост на задължението на възложителя /електроразпределително дружество / да заплати стойността на изградените съоръжения, съгласно чл. 20, ал. 7 НПППЕЕПРЕМ и пар. 4 ПЗР ЗЕ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, първо търговско отделение, в открито заседание на деветнадесети октомври през две хиляди и петнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ИВО ДИМИТРОВ

при участието на секретаря Наталия Такева, като разгледа докладваното от съдия Божилова т. д.№******год. и за да се произнесе съобрази следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] против решение №******год. по гр. д.№******год. на Софийски апелативен съд, в частта му с която е потвърдено решение №******год. по т. д.№******год. на Софийски градски съд, ТО, VІ – 9 състав за отхвърляне предявения от касатора против [фирма] иск с правно основание чл. 79, ал. 1 ЗЗД вр. с чл. 20, ал. 7 Наредба №6/2004 год. за сумата от 57 671 лева – претендирана цена /стойност/ на изградено съоръжение – бетонов комплексен трансформаторен пост с кабели средно и ниско напрежение, за външно захранване на жилищна сграда в УПИ VІ – 1517в кв.37, ул. „И. С.„, кв. „М. ливади - З.„, гр. С., район В. , ведно с кумулативно съединен със същия иск по чл. 86, ал. 1 ЗЗД, за обезщетение за забава

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация