Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Димитрова


Анотация

Въпрос

Може ли в случай на уговорен срок за изпитване в основния срочен трудов договор клаузата „срок за изпитване” да запази действието си и при допълнително споразумение между страните, отнасящо се до завършване на определена работа по друг договор, сключен между работодателя и трето лице с оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 5 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на осми юни, през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАПКА ЮСТИНИЯНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЛЮБКА БОГДАНОВА, СВЕТЛА ДИМИТРОВА

при секретаря Райна Стоименова и в присъствието на прокурора като изслуша докладваното от съдията Светла Димитрова гр. д. №******год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл..

Образувано е по касационна жалба на И. А. М. от [населено място], чрез пълномощника си адв. М. Ч. от АК-Кърджали, против въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Смолянския окръжен съд, с което като е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Златоградския районен съд, са отхвърлени предявените искове за защита срещу незаконно уволнение от И. А. М. срещу [фирма] [населено място], с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 - 3 КТ. Излагат се оплаквания за неправилност на решението, поради нарушение на материалния и процесуалния закон и необоснованост – касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК, поради което се иска неговата отмяна и уважаване на предявените искове за защита срещу незаконно уволнение с правно основание

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация