Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Красимир Влахов


Анотация

Въпрос

Новооткрито писмено доказателство по смисъла на процесуалния закон е това, което е съществувало преди постановяване на решението, но страната не е могла да го представи въпреки положената от нея дължима грижа за водене на делото. Ако страната е знаела за съществуването на документа, подкрепящ твърдените от нея факти, но се е отнесла небрежно към своите задължения да упражнява добросъвестно предоставените й процесуални права, както я задължава чл. 3 ГПК /отм./, и не е положила дължимата грижа да издири и представи документа, представеният след приключване на делото документ в подкрепа на искането за отмяна на решението няма да бъде новооткрит по смисъла на чл. 303, ал. 1, т. 1 ГПК

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Второ гражданско отделение, в публично заседание на първи ноември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КРАСИМИР ВЛАХОВ

ЧЛЕНОВЕ:

КАМЕЛИЯ МАРИНОВА, В. МАРЕВА

при секретаря Зоя Якимова, като разгледа докладваното от съдия Влахов гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 307, ал. 2 във вр. с чл. 303, ал. 1, т. 1 ГПК.

Образувано е по молба на Етажната собственост на офис сграда, находяща се в [населено място], [улица], представлявана от управителя Н. М., за отмяна на влязлото в сила решение от 17.03.2016 г. по в. гр. д. №******г. на Софийския градски съд, ГО, ІІ-б. въззивен състав. С това въззивно решение е отменено първоинстанционното Решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийския районен съд, І ГО, 127 състав, с което е отхвърлен предявеният от ответника по молбата за отмяна- А. Н., иск с правна квалификация чл. 40 ЗУЕС- за отмяна на решение на общото събрание на етажните собственици, проведено на 04.11.2014 г., с което е определен начин за разпределение на разходите за охрана в сградата, вместо което е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 303 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация