Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Димитър Димитров


Анотация

Въпрос

Дали правото на собственост на Държавата върху земеделски земи, включени в бившите стопански дворове на организациите по пар. 12 ПЗР ЗСПЗЗ, които не подлежат на възстановяване, тъй като, макар и да не са заети от сгради и съоръжения на организациите по пар. 12 ПЗР ЗСПЗЗ и пар. 29 ПЗР ЗСПЗЗ са негодни за земеделско ползване, възниква по силата на закона или едва след провеждането на процедурата по установяване на правото на собственост на държавата по чл. 45, ал. 1 ППЗСПЗЗ и приключването и с постановени въз основа на нея решения по чл. 18ж, ал. 1 ППЗСПЗЗ или чл. 27 ППЗСПЗЗ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 04.05.2016 (четвърти май две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател: Борислав Белазелков

Членове: Борис Илиев

Димитър Димитров

при участието на секретаря РАЙНА ПЕНКОВА, като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

История на спора

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и е образувано по повод на касационна жалба с вх. №******година, подадена от [фирма] [населено място], [фирма] [населено място] и [фирма] [населено място], касационна жалба с вх. №******година, подадена от [фирма] [населено място] и касационна жалба с вх. №******година, всичките срещу решение №******година на Софийски апелативен съд, гражданска колегия, четвърти състав, постановено по гр. д. №3431/2014 година.

С обжалваното решение съставът на Софийския апелативен съд е отменил изцяло решение №68/07.05.2014 година на Окръжен съд Видин, постановено по гр. д. №204/2013 година и е прогласил нищожността на договор №4/30.12.2008 година, сключен на основание чл. 24, ал. 1, изр. 2 ЗСПЗЗ, чл. 27, ал. 6 ЗСПЗЗ, чл. 45, б. а, ал. 2, ал. 3 и ал. 4 ППЗСПЗЗ, сключен между Д. чрез М. на з. и х.,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация