Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Росица Божилова


Анотация

Въпрос

Задължен ли е съда да се произнесе съобразно фактите,установими към момента на приключване на устните състезания по делото /вкл. на въззивна инстанция/?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, първо отделение, в открито съдебно заседание на деветнадесети октомври през две хиляди и петнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ИВО ДИМИТРОВ

при участието на секретаря Наталия Такева, като изслуша докладваното от съдия Божилова т. д. №******год. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] против решение №******год. по т. д.№******год. на Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение от 08.07.2013 год. по т. д.№******год. на СГС, ТО,VІ–5 състав. С потвърденото решение е отхвърлен предявеният от касатора против Българска агенция за експортно застраховане / Б. / иск по чл. 1, ал. 1 З., във вр. с чл. 208, ал. 1 КЗ / отм./, за сумата от 430 996,05 лева, дължимо застрахователно обезщетение по застрахователна полица №******год., за застрахователни събития, твърдени като настъпили на 28.07.2008 год. – вреди, вследствие забавено плащане на дължима цена за експортирани стоки, от длъжници на застрахования касатор – М. О. / Р. / и Н. О. /Б./. Касаторът оспорва правилността на въззивното решение, като постановено при допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила –

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация