Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Камелия Ефремова


Анотация

Въпрос

Относно възможността на съда в производството по чл. 422 ГПК да признае за съществуващо вземане по запис на заповед, който не е представен по делото в оригинал.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в съдебно заседание на двадесет и осми септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОНКА ЙОНКОВА, ЕВГЕНИЙ СТАЙКОВ

при секретаря Александра Ковачева изслуша докладваното от съдия Камелия Ефремова т. д. №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Г. Е. Г. от [населено място] пазар против решение №******г. по в. т. д. №******г. на Шуменски окръжен съд, с което, след отмяна на решение №******г. по гр. д. №******г. на Новопазарски районен съд, е уважен предявеният от Р. В. Ч. от [населено място] пазар срещу Г. Е. Г. от [населено място] пазар, иск с правно основание чл. 422, ал. 1 ГПК за признаване за установено съществуването на вземане в размер на сумата 20 000 лв., произтичащо от запис на заповед от 17.07.2008 г., за която сума са издадени заповед за изпълнение №569 от 13.12.2012 г. и изпълнителен лист по ч. гр. д. №991/202012 г. на Новопазарски районен съд.

В касационната жалба се поддържа, че атакуваното решение е неправилно на всички основания по чл. 281, т. 3 ГПК. Изразено е несъгласие

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация