Решение №****/**.**.2013 по дело №****/2012

докладвано от съдия Марио Първанов


Анотация

Въпрос

Какви са качествата, необходими на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата и може ли преценката за наличието им да бъде направена от работодателя за конкретен период от време с оглед постигнати резултати по поставени от работодателя цели?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и трети януари, две хиляди и тринадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОРИСЛАВ БЕЛАЗЕЛКОВ

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИО ПЪРВАНОВ, БОРИС ИЛИЕВ

при секретаря Райна Пенкова и в присъствието на прокурора изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на [фирма], [населено място], подадена от юрисконсулт А. М., срещу въззивно решение №******г. на Врачанския окръжен съд по гр. д. №******г., с което е потвърдено решение №******г. на Врачанския районен съд по гр. д. №******г. С първоинстанционното решение са уважени предявените от М. П. К. срещу [фирма] искове с правно основание чл. 344, ал. 1 КТ, т. 1, т. 2 и т. 3. Въззивният съд е приел, че уволнението на ищцата на основание чл. 328, ал. 1, т. 5 КТ е незаконно, защото това е станало повече от три години след възникването му, което е неадекватно дълъг период за преценка на качествата на работника или служителя. Освен това не е доказана липсата на качества, защото по някои от поставените бизнес цели ищцата е постигнала висок

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация