Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Николай Марков


Анотация

Въпрос

Подлежи ли на потвърждаване решение за изключване на съдружник в О. и какви са правните последици от потвърждаващото решение, както за вписването му в регистъра, така и за правата на съдружника?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, ТК, II отделение, в открито заседание на двадесет и осми септември, две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВАНЯ АЛЕКСИЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОНКА ЙОНКОВА, НИКОЛАЙ МАРКОВ

като разгледа докладваното от съдия М. т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Я. П. И. срещу решение №******г. по т. д.№******г. на АС Бургас. С обжалваното решение, след частична отмяна на решение №******г. по т. д.№******г. на ОС Бургас, е отхвърлен предявеният от Я. П. И. иск по чл. 29 З. за установяване, че вписването в Търговския регистър при Агенция по вписванията по партидата на [фирма] по заявление вх.№20110418135515/18.04.2011 г. на решения на общото събрание на дружеството от 17.04.2011 г., е вписване на несъществуващо обстоятелство.

В жалбата се излагат съображения, че решението е неправилно поради противоречие с материалния и процесуалния закон, и поради необоснованост. Посочва се, че въззивният съд не е съобразил обстоятелството, че на проведено 31.01.2011 г. общо събрание /ОС/ на [фирма], жалбоподателката е била изключена като съдружник от дружеството,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация