Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Красимир Влахов


Анотация

Въпрос

Как се разпределя доказателствената тежест при изследване истинността на документ в хипотезата, при която оспорилата го страна не разполага с оригинал от същия, и какви са допустимите доказателствени средства за проверка истинността на документа?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Второ гражданско отделение, в публично заседание на осемнадесети октомври през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КРАСИМИР ВЛАХОВ

ЧЛЕНОВЕ:

КАМЕЛИЯ МАРИНОВА, ВЕСЕЛКА МАРЕВА

при секретаря Зоя Якимова, като разгледа докладваното от съдия Влахов гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на К. Н. И., С. Л. В. и Н. Л. С. против Решение №******г. по в. гр. д.№******г. на Добричкия окръжен съд. С посоченото въззивно решение е потвърдено първоинстанционното Решение №******г. по гр. д.№******г. на Балчишкия районен съд, с което е отхвърлен предявеният от първоначалния ищец Л. С. И. /починал след постановяване на първоинстанционното решение и заместен по реда на чл. 227 ГПК от наследниците си- касатори в настоящото производство/ срещу Д. П. К.-Т., Д. П. К. /на самостоятелно основание и като наследници на починалата Н. П. К./ и П. Д. К., положителен установителен иск за собственост с правна квалификация чл. 124, ал. 1 ГПК- за признаване правото на собственост на ищеца на основание придобивна давност поради упражнявано непрекъснато

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация