Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Ценка Георгиева


Анотация

Въпрос

Относно размера на това, с което страната неоснователно се е обогатила в резултат на извършен ремонт /чл. 59 ЗЗД/, поради противоречие с ППВС № 1/1979г.,т. 4.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на 7 юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Ценка Георгиева

Членове:

Илияна Папазова, Майя Русева

При секретаря Анжела Богданова, като изслуша докладваното от съдията Ц. Г. гр. д. №******г., за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл..

С определение №******г., постановено по настоящото гр. дело №******г. на ВКС, ІІІ г. о., е допуснато касационно обжалване на въззивното решение на Бургаския окръжен съд, ІІІ с-в, №******г. по в. гр. д. №******г., с което е потвърдено решението на Бургаския районен съд, ХХХVІІІ с-в, №1178/10.07.2015г. по гр. д. №6499/2014г. с което е осъден К. К. К. да заплати на [фирма] [населено място] сумата 8 481,60 лв., съставляваща неплатени разходи за ремонт на магазинно помещение, подробно описано в решението, ведно със законната лихва от предявяването на иска.

Касационно обжалване на въззивното решение е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по материалноправния въпрос за размера на това, с което страната неоснователно се е обогатила в резултат на извършен ремонт /чл. 59 ЗЗД/, поради противоречие с ППВС №1/1979г.,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация