Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Олга Керелска


Анотация

Въпрос

От кой момент започва да тече давността за предявяване на иска по чл. 135 ЗЗД в хипотеза, че сделката , която се иска да бъде обявена за относително недействителна по отношение на ищеца по този иск е била предшествана от договор за прехвърляне на същия имот срещу задължение за издръжка и гледане , който е развален с влязло в сила решение?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в открито заседание на шести юни две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

ОЛГА КЕРЕЛСКА

След

като изслуша докладваното от съдията КЕРЕЛСКА гр. д.№******год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Р. Т. А. , Д. К. А. и Т. Р. И. и тримата от [населено място] , чрез адв. Ю. Д. против въззивно решение №******г., постановено по гр. д. №******г. на Русенския окръжен.

Ответникът по касационната жалба Г. А. А. , чрез адв. Н. С. и Ц. Т. изразява становище за неоснователност на касационната жалба. Подробни доводи развива, в писмен отговор по делото. Моли въззивното решение да бъде оставено в сила. Претендира разноски.

Върховният касационен съд, състав на Трето гражданско отделение, приема следното:

С обжалваното решение след отмяна на първоинстанционното решение по гр. д. №******г. на Русенския районен съд е постановено ново решение, с което на осн. чл. 135 ЗЗД е обявен за относително недействителен по отношение на Г. А. А. от [населено място] сключеният между Р. Т. А. ,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация