Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Мария Иванова


Анотация

Въпрос

Относно повторното сключване на срочния тр. договор по чл.68, ал.4, вр. с ал.1, т.1 КТ. Следва ли волеизявлението на страните да предхожда изтичането на срока на съществуващия срочен трудов договор, какъв е разграничителният критерий между повторния срочен тр. договор и продължаването на срока на предходния и как следва да се разбира повторността?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гр. отделение, в открито заседание на 6 юни през 2016 г. в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖИВА ДЕКОВА, ОЛГА КЕРЕЛСКА

при участието на секретаря С. Толева,

като разгледа докладваното от съдия Иванова гр. д. №******г.,

за да се произнесе, намира следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

ВКС разглежда касационната жалба на Областна дирекция на МВР - П. /ОДМВР/ срещу въззивното решение на Окръжен съд Перник по гр. д. №******г. С решението са уважени предявените от И. Д. срещу касатора искове по чл. 344, ал. 1, т. 1-3 КТ, с които е оспорена законността на уволнението на ищцата от длъжността „счетоводител” в отдел „Финансово осигуряване на ОДМВР, извършено на осн. чл. 325, ал. 1, т. 3 КТ. Обжалването е допуснато на осн. чл. 280, ал. 1т. 3 ГПК по въпросите от предмета на спора относно повторното сключване на срочния тр. договор по чл. 68, ал. 4, вр. с ал. 1, т. 1 КТ – следва ли волеизявлението на страните да предхожда изтичането на срока на съществуващия срочен трудов договор, какъв е разграничителният критерий между повторния срочен тр. договор и продължаването на срока

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация