Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Драгомир Драгнев


Анотация

Въпрос

Дали на подобрителя в чужд имот се дължи стойността на ремонта на имота, или увеличената му от този ремонт цена?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ГК, Трето гражданско отделение, в публичното съдебно заседание на втори юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Таня Митова

ЧЛЕНОВЕ:

Емил Томов, Драгомир Драгнев

при участието на секретаря Росица Иванова, като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. №******г. приема следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл..

Образувано е по касационна жалба на М. К. Й. срещу решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Старозагорския окръжен съд, първи граждански състав, с което е отменено решение №******г. по гр. д. №******г. в частта за отхвърляне на предявения от Е. И. Е. против М. К. Й. иск с правно основание чл. 59 ЗЗД над 9 921,09 лв. до 10 206 лв., постановено е друго решение за присъждане на разликата от 285,52 лв. и е потвърдено първоинстанционното решение за осъждане на М. К. Й. да заплати на Е. И. Е. сумата 9 921,09 лв., с която тя се е обогатила от извършения от ищеца ремонт на апартамент №19, находящ се в [населено място], [улица], вх. 0, ет. 7.

Касаторът твърди, че решението на Старозагорския окръжен съд е необосновано,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2020 по дело №****/2017
    С т.1 от ТР № 1/ 09.07.2019 г. по т.д. № 1/ 2017 г. на ОСГТК на ВКС е прието, че въззивно решение, постановено при наличие на основание за спиране по чл. 229, ал. 1, т. 4 ГПК, е недопустимо. В този смисъл е и разяснението в т.8 на ТР…
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация