Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на петнадесети март през две хиляди и двадесет и втора година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

ГАЛИНА ИВАНОВА

като изслуша докладваното Костадинка Недкова т. д. N 1175 по описа за 2021г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е въз основа на касационна жалба на ответника по делото „Застрахователно Акционерно Дружество „ДаллБогг: Живот и Здраве АД против решение N 260055/15.03.2021г. по в. т. д. N 750/2020г. на Апелативен съд–Пловдив, в частта, в която, след частична отмяна на решение от 24.08.2020г. по търг. д. №******г. на Окръжен съд - Стара Загора, са присъдени допълнително по 95 000 лева /над присъдената с първостепенното решение сума от 105 000 лева/ за всеки от ищците Н. А. Г. и Господин И. Г., представляващи обезщетение по чл. 226, ал. 1 КЗ /отм./ за претърпени неимуществени вреди в резултат на непозволено увреждане - претърпени болки и страдания, вследствие смъртта на сина им - И. Г. И., ведно със законната лихва върху сумата, считано от 11.06.2016г. до окончателното изплащане, както и по отношение на присъдената на основание чл. 78,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация