Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Гълъбина Генчева


Анотация

Въпрос

Дали спазването на нормативните изисквания при извършването на законно регламентирана дейност е пречка да бъде уважен иск по чл. 109 ЗС за преустановяване на тази дейност, при установен наднормен шум, замърсяване и миризми?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито заседание на двадесет и първи януари две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

Членове:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА, ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА

при секретаря Емилия Петрова, като разгледа докладваното от съдия Генчева гр. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 295 ГПК. Образувано е по касационна жалба на Н. Д. И. и Д. С. И. срещу решение №******г., постановено по гр. д.№******г. на Пловдивския окръжен съд.

Жалбоподателите поддържат, че въззивното решение, с което е бил отхвърлен предявеният от тях иск по чл. 109 ЗС, е неправилно - постановено в нарушение на материалния и процесуалния закон и необосновано. Твърдят, че по делото безспорно е установено извършването на действия и бездействия от страна на ответницата М. К., изразяващи се в отглеждане на животни от категорията „компаньони“ в нейното жилище и липсата на почистване след тях, в резултат на което ежедневно се ограничава възможността на жалбоподателите необезпокоявано да ползват собствения си имот, общите части на жилищната сграда и дворното място по предназначението им – за живеене. Твърдят, че поведението, с което ответницата ограничава правото им на собственост, се

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация