Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Непосочването от страна на взискател по съответно изпълнително дело на титуляра на заявената от него или неговия пълномощник банкова сметка съставлява ли „законова пречка” за превеждане на парични суми по смисъла на чл. 455, ал. 2 ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на осемнадесети април през две хиляди и шестнадесетата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

и

при участието на секретаря Цветанка Найденова, като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на П. Ц. Р. в качеството й на частен съдебен изпълнител, рег. №******гр. Габрово, чрез процесуалния й представител адв. П. Н., против въззивното решение №******г., постановено по в. гр. д. №******гр. Габрово за 2015 г., с което е отменено решение №******г., постановено по гр. д. №1585 по описа на районния съд в гр. Габрово за 2014 г. в частта му, с която е отхвърлен предявеният от Д. К. Ц. от [населено място] срещу Р. иск за заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 8278,26 лева и вместо това частният съдебен изпълнител е осъдена да заплати на Ц. сумата като обезщетение за имуществени вреди, настъпили в резултат на неправомерното задържане на сума, внесена от длъжник

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация