Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Веселка Марева


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е съдът да вземе предвид промените в имота, настъпили по време на разглеждане на делото и по-конкретно разрушаването на една от сградите, обект на делбата?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на четвърти октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимир Влахов

ЧЛЕНОВЕ:

Камелия Маринова, Веселка Марева

при участието на секретаря Зоя Якимова

като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева гр. д.№******година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Обжалвано е решение №******г. постановено по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е потвърдено решението от 29.09.1987г., постановено по гр. д. №******г. по описа на Софийски районен съд, в частта в която е допусната съдебна делба на следния недвижим имот: ДВЕ ЕДНОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, от които: първата сграда, се състои от приземен етаж, застроен на 38 кв. м., включващ антре, работилница и складово помещение със самостоятелен вход и жилищен етаж със застроена площ от 42 кв. м., включващ външно стълбище, площадка, входно антре, кухня, санитарен възел и стая; и втора сграда, състояща се от четири помещения, със застроена площ от 53 кв. м., ведно с ДВОРНОТО МЯСТО, върху които са построени, цялото с площ от 580кв. м., съставляващо имот пл. №******го, което дворно място понастоящем

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация