Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Вероника Николова


Анотация

Въпрос

Относно приложението на разпоредбата на чл. 42а от ЗОП /отм./ спрямо заварените договори по ЗОП и висящите съдебни производства във връзка с тяхното изпълнение.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на тринадесети юни през две хиляди и шестнадесета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТОТКА КАЛЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ВЕРОНИКА НИКОЛОВА, КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

При секретаря Петя Кръстева като изслуша докладваното от съдия Николова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [община]

срещу решение №******г. по т. д. №******г. на Софийски апелативен съд, ТО, 6 състав, поправено с решение №******г. по същото дело, в частта, с която е потвърдено решение №******г. по гр. д.№155/2013г. на Пернишки окръжен съд, ГК, в частта, с която [община] е осъдена да заплати на [фирма] /н./ сумата от 157 148,58 лв., представляваща неизплатено възнаграждение по договор за изработка от 24.04.2008г. с предмет „Подобряване на съществуващи горски пътища на територията на [община], сумата от 51864,23 лв., представляваща обезщетение за забава за периода от 01.12.2009г. до датата на предявяване на иска - 01.03.2013год., ведно със законната лихва върху главницата, считано от 01.03.2013год. до окончателното й изплащане, както и сумата от 370 лв.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация