Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от съдия Мария Христова


Анотация

Въпрос

Прилага ли се защитата по чл. 333, ал. 4 КТ по отношение на работници и служители членове на работодателска организация, страна по колективен трудов договор?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и шести май две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН ЦОНЕВ, МАРИЯ ХРИСТОВА

при участието на секретаря Ани Давидова, като изслуша докладваното от съдията М. Христова г. д. №****** по описа за 2021 [/aam]******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

История на спора

Образувано е по касационна жалба Средно училище „Н. Й. В.“, [населено място], представлявано от директора В. Б. П., чрез адвокат К. К., срещу въззивното решение на Благоевградски окръжен съд №******г. по в. г. д.№******[/aam]******г.

Касационен въпрос

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК по правния въпрос „Прилага ли се защитата по чл. 333, ал. 4 КТ по отношение на работници и служители членове на работодателска организация, страна по колективен трудов договор?“.

Мотиви

Съставът на Върховния касационен съд дава следното разрешение по правния въпрос, за чието разглеждане е допуснато касационно обжалване:

Защитата при уволнение по смисъла на чл. 333 КТ е предварителна, т. е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация