Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Красимир Влахов


Анотация

Въпрос

Намира ли приложение разпоредбата на чл. 10, ал. 13 ЗСПЗЗ по отношение на вече приключилите към момента на постановяването й реституционни производства?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Второ гражданско отделение, в публично заседание на четвърти октомври през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КРАСИМИР ВЛАХОВ

ЧЛЕНОВЕ:

КАМЕЛИЯ МАРИНОВА, ВЕСЕЛКА МАРЕВА

при секретаря Зоя Якимова, като разгледа докладваното от съдия Влахов гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на К. Д. Д. /починал в хода на касационното производство и заместен от наследниците си по закон В. С. Д. и Д. К. Д./ и Р. Д. В. от [населено място] против Решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийския градски съд, ІІ-В въззивен състав. С посоченото въззивно решение, постановено по реда на чл. 196 ГПК /отм./ и следв. във връзка с П..2, ал. 1 ГПК /в сила от 01.03.2008 г./, е потвърдено първоинстанционното Решение от 15.09.2009 г. по гр. д. №******г. на Софийския районен съд, в частта, с която е отхвърлен предявеният от касаторите срещу А. Ж. Т. иск с правна квалификация чл. 108 ЗС за признаване правото на собственост на ищците и осъждане на ответника да им предаде владението на недвижим имот, представляващ дворно място

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация