Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Петя Хорозова


Анотация

Въпрос

Относно тълкуването на договор с оглед установяване действителната воля на страните във връзка с приложението на чл. 20 ЗЗД; както и предвид оплакванията за недопустимост на решението, за проверка дали съдът се е произнесъл по предявения иск.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и първи септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при участието на секретаря Ирена Велчева изслуша докладваното от съдия Петя Хорозова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ЕТ Р. Б. – М.-МД [населено място], чрез процесуалния пълномощник адв. С., срещу решение от 27.11.2014 г. на СГС, ІІ-д ГО, постановено по в. т. д.№******г. С него, след отмяна на решението от 03.06.2013 г. на СРС, 76 състав по гр. д.№******г. в обжалваната му част, са отхвърлени предявените от касатора против ТЕХ П. АД [населено място] искове с правно основание чл. 266, ал. 1 ЗЗД за заплащане на сумата 8 686.19 лв. /разликата над 2 470.20 лв., за които решението не е обжалвано и е влязло в сила, до уважения размер от 11 156.39 лв./ и с правно основание чл. 86, ал. 1 ЗЗД за сумата

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация