Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Костадинка Недкова


Анотация

Въпрос

При запис на заповед, платим на предявяване, представлява ли предпоставка за ангажиране на отговорността на издателя предявяването за плащане на ценната книга в срока по чл.487, ал.1 ТЗ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публичното заседание на девети юни две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Милена Миланова, като разгледа докладваното от съдия Костадинка Недкова т. дело N 2316 по описа за 2015г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Н. М. А. срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Апелативен съд - Пловдив, с което след отмяна на решение №******г. по т. д. №******г. на Окръжен съд - Пловдив в уважителната част, е отхвърлен предявеният по реда на чл. 422 ГПК от Н. М. А. против И. Г. А. иск за признаване на установено, че И. Г. А. дължи на Н. М. А. по издаден от първия запис на заповед сумата 40 500 евро, ведно със законната лихва, считано от датата на подаване на заявлението до окончателното изплащане на вземането, за което е издадена заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист към нея.

В касационната жалба се сочи, че обжалваното решение е неправилно с оглед нарушение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация