Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емил Томов


Анотация

Въпрос

За критериите , на които следва да отговори разширен режим на лични контакти с другия родител и за осигуряване равната възможност двамата родители да контактуват с детето в почивни дни пред месеца.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на деветнадесети май, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАНЯ МИТОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛ ТОМОВ, ДРАГОМИР ДРАГНЕВ

при участието на секретаря Р. Иванова.

изслуша докладваното от съдията Емил Томов гр. дело №******година.

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е на касационна жалба на М. З. Д. срещу решение №******г по гр. дело №******г. на Окръжен съд- Смолян, в частта за личните контакти на дете с родител. След като е потвърдил решение №******г по гр. д №******г в частта относно упражняването на родителските права спрямо малолетното дете Д. , предоставени за упражняване на майката и местоживеенето е определено при нея, въззивният съд е изменил определения режим на лични контакти с другия родител. Постановено е всички почивни дни през месеца, от 18.00часа в петък до 12.00 часа в неделя, детето да е при бащата П. Е. К. , който живее в дома на родителите си, в същото населено място.

Касационната жалба съдържа искане за отмяна на решението като неправилно и необосновано в тази част, с която е определено личните контакти с бащата да се осъществяват през всички

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация