Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Дияна Ценева


Анотация

Въпрос

Следва ли при определяне на жилищната нужда на семейството, съгласно чл. 7, ал. 2 НПЖДЖФПНС, да се преценява отделно жилищната нужда на пълнолетните деца, ако не са задомени?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в публично заседание на седемнадесети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при секретаря Даниела Никова изслуша докладваното от съдията Д. Ценева гражданско дело №******година и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба, подадена В. Я. К. и С. Д. К. чрез техните пълномощници адв. М. М. и адв. Г. Д. срещу въззивното решение, постановено Софийски градски съд на 28.05.2015 г. по гр. д. №******г. С него потвърдено решението на Софийски районен съд, постановено на 10.06.2010 г. по гр. д. №******г. в частта, с която е отхвърлен предявеният от В. К. и С. К. против Й. Т. Ш. и Ц. Т. Д. иск с правно основание чл. 7 ЗВСОНИ за прогласяване нищожността на договор за покупко - продажба, сключен на 02.09.1963 г., поради нарушаване нормите на чл. 8 Закона за наемите/ отм./.

Въззивното решение е допуснато до касационно обжалване в хипотезата на чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК по въпроса следва ли при определяне на жилищната нужда на семейството, съгласно чл. 7,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация