Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Относно частта, с която е отхвърлен иска за сумата от 26420 щатски долара на осн. чл. 215 КТ и работодателят е осъден да заплати сумата в размер на 17054 лв., ведно със законната лихва. Относно съдебноделоводните разноски.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на седми април две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационни жалби, подадени от насрещните страни, против въззивно решение №******г., постановено Варненския окръжен съд по гр. д. №******г.

Ищецът С. М. Е. обжалва решението в частта, с която е отхвърлен иска му по чл. 215 КТ за сумата от 26 420 щатски долара.

Ответникът [фирма], В., представлявано от управителя В. Г., чрез адв. П. Д. Г., обжалва въззивното решение в частта, с която са уважени исковете по чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ, чл. 344, ал. 1, т. 2 КТ, чл. 344, ал. 1, т. 3 КТ и чл. 262 КТ, както и относно съдебните разноски.

С определение №******г. по ч. гр. д. №******г. е присъединена за съвместно разглеждане частна жалба, подадена от [фирма], [населено място], представлявано от управителя В. Г., чрез адв.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация