Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

относно съдържанието на понятието „особени, непредвидени обстоятелства по см. чл. 64, ал. 2 ГПК, като поддържа, че въззивният съд се е произнесъл в противоречие с разясненията, дадени в определение №******г. по ч. гр. д. №******г. на II г. о. на ВКС, евентуално че въпросът е от значение за точното приложение на закона, както и за развитие на правото.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, гражданска колегия, четвърто отделение, в закрито заседание на двадесет и пети май две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

МАРИЯ ХРИСТОВА

като разгледа докладваното от съдия А. Бонева ч. гр. дело №******г. взе предвид следното:

Производството по делото е по чл. 274, ал. 3, т. 1 ГПК и е образувано по частна касационна жалба, подадена Г. Й. М., приподписана от адв. С. И. К. от АК - Русе, срещу определение №******г. на Великотърновския апелативен съд, постановено по ч. гр. д. №******г.

Жалбоподателят излага съображения за неправилност.

Представено е и изложение на основанията за допускане на касационното обжалване.

Жалбоподателят се обосновава с въпрос относно съдържанието на понятието „особени, непредвидени обстоятелства по см. чл. 64, ал. 2 ГПК, като поддържа, че въззивният съд се е произнесъл в противоречие с разясненията, дадени в определение №******г. по ч. гр. д. №******г. на II г. о. на ВКС, евентуално че въпросът е от значение за точното приложение на закона, както и за развитие на правото.

Съставът на Върховния касационен съд намира, че частната жалба е недопустима, като подадена срещу съдебен акт, изключен от касационен контрол, по следните съображения:

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.