Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

От кой момент поражда действие отмяната на ППВС №3/18.11.1980 г., извършена с т. 10 на ТР №2/26.06.2015 г. на ВКС на ОСГТК за вземания по изпълнително дело, което е образувано преди приемането му?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, гражданска колегия, четвърто отделение, в закрито заседание на деветнадесети май две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ, МАРИЯ ХРИСТОВА

като разгледа докладваното от съдия Албена Бонева гр. дело №******г., взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по касационна жалба, подадена от „ЕОС Матрикс“ ЕООД, представлявано от Р. И. М. – Т., в качеството й на управител, чрез адв. Н. К. от АК – Стара Загора, срещу въззивно решение №******г., постановено по въззивно гр. д. №******г. от Пловдивския окръжен съд.

Касаторът излага касационни доводи за неправилност. Иска отмяна на въззивното решение и отхвърляне на исковете, предявени от Р. Т. Д.. Моли за присъждане на съдебноделоводни разноски за делото, вкл. юрисконсултско възнаграждение.

Насрещната страна Р. Т. Д., чрез адв. Л. И. К. от АК – Пазарджик, отговаря в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, че не са налице основания за допускане на касационно обжалване.

Съставът на Върховния касационен съд намира, че касационната жалба е подадена е в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна и отговаря на изискванията по чл. 284 ГПК, ал. 1 и 2.

С определение №******г. съдебният състав е намерил за

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация