Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Богданова


Анотация

Въпрос

Кое определя един иск като допустим- обстоятелствата които са изложени в исковата молба, и които определят с достатъчна яснота правната фигура, съответстваща на предмета на делото, или определената от съда правна квалификация, и когато квалификацията е неправилна какви са правомощията на въззивния съд?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, ГК, ІІІ г. о., в публично заседание на осемнадесети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Капка Юстиниянова

Членове:

ЛЮБКА БОГДАНОВА, СВЕТЛА ДИМИТРОВА

При секретаря Райна Стоименова като разгледа докладваното от съдия Богданова гр. д. N 6287 по описа за 2015 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на С. В. Ф. и В. К. С. срещу въззивно решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е обезсилено решение №******гр. д. №******г. на Софийски районен съд, с което са отхвърлени предявеният от К. Х. Грудков и Б. Х. Грудков срещу С. В. Ф. иск с правно основание чл. 31, ал. 1 вр. чл. 44 ЗЗД за унищожаване на упълномощаването на С. В. Ф. от Х. Б. Грудков, съгласно нот. заверено пълномощно, с рег. №******г. на нотариус А. Ч., с рег. №310 на Нотариалната камара, с район на действие Софийски районен съд, поради невъзможност на упълномощителя да разбира и ръководи действията си като неоснователен; предявеният от К. Х. Грудков и Б. Х. Грудков срещу С. В. Ф.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация