Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Ерик Василев


Анотация

Въпрос

Относно обвързващата сила на договорите и дължимостта на адвокатското възнаграждение по договор за правна помощ и съдействие, съобразно правилото на чл. 286 ЗЗД, във вр. с чл. 36, ал. 1 от ЗА.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на шести април, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Аврора Караджова като разгледа докладваното от съдия Ерик Василев гражданско дело №******г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на С. Ф. К., чрез адвокат Е. П. от САК срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което се потвърждава решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски районен съд, 45 състав, за отхвърляне на исковете против [фирма], за сумата от 24 600 лева, представляваща неизплатено възнаграждение по договор за правна помощ и съдействие от 27.02.2008 г., ведно със законната лихва от подаване на исковата молба до изплащането, както и сумата от 7630,22 лева лихви за забава върху главницата за периода от 21.01.2010 г. до 21.01.2013 г., на основание чл. 79, ал. 1, предл. първо и чл. 86, ал. 1 ЗЗД.

С определение №5878 от 10.08.2015 г. по делото е допуснато касационно обжалване на въззивното решение по гр. д. №12881/2014 г.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация