Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Марио Първанов


Анотация

Въпрос

От кой момент се счита, че работодателят е поискал обяснения от работника или служителя по чл. 193, ал. 1 КТ – от момента на изпращане на нотариалната покана или от момента на получаването ѝ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на шести април, две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

МАРИО ПЪРВАНОВ

Членове:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при секретаря Аврора Караджова изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], [населено място], подадена от пълномощника му адвокат К. М., срещу въззивно решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийския градски съд, с което е потвърдено решение от 02.12.2013 г. по гр. д. №******г. на Софийския районен съд. С първоинстанционното решение са уважени исковете на Л. К. Ч. срещу [фирма] с правно основание чл. 344, ал. 1 КТ, т. 1, т. 2 и т. 3. Въззивният съд е приел, че заповедта за дисциплинарно уволнение на ищеца е издадена в нарушение на императивната норма на чл. 193, ал. 1 КТ. На 08.04.2013 г. ищецът се е явил в ответното дружество в срока по чл. 345, ал. 1 КТ около 16.00-16.30 ч. Бил е допуснат до работа от работодателя на посочената дата и е уведомен от последния, че трябва да се яви на следващия ден

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация