Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Людмила Цолова


Анотация

Въпрос

При възникнало между гражданско-правни субекти правоотношение,когато размерът на паричното задължение по силата на закона се определя от акт на държавен регулаторен орган и административният акт бъде отменен, подлежат ли на връщане паричните престации,направени преди отмяната на акта?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в публичното заседание на шести юни през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

при участието на секретаря Наталия Такева като изслуша докладваното от съдия Цолова т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] [населено място] против решение №******г. по в. т. д.№******г. на Апелативен съд В., с което е потвърдено решение №******г. по т. д.№******г. на Окръжен съд Варна, с което е отхвърлен предявения от касатора срещу [фирма] като частичен иск с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД за връщане на сумата 90 896,06 лв. от общата сума 302 986,87 лв., представляваща платена в периода октомври 2012г.- април 2013г. цена за достъп до мрежата на ответника.

В касационната жалба се поддържат доводи за наличие на основание за отмяна по смисъла на чл. 281, т. 3 ГПК - неправилност и незаконосъобразност на решението, поради нарушение на материалния закон. Изразява се несъгласие с решаващите изводи на въззивния съд, че

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация