Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Марио Първанов


Анотация

Въпрос

Необходимо ли е да има връзка между престъпната дейност и придобиването на имуществото и дали е достатъчно връзката да може обосновано да се предположи логически, с оглед обстоятелствата по делото, както и да не е установен законен източник за придобиването на имуществото, за да бъде то отнето по реда на чл. 28 ЗОПДИППД /отм./?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на шести април, две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

МАРИО ПЪРВАНОВ

Членове:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при секретаря Аврора Караджова изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на К. за о. н. п. и., [населено място], подадена от пълномощника и юрисконсулт П. Р., срещу решение №******г. на Варненския апелативен съд по гр. д. №******г., с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Варненския окръжен съд. С първоинстанционното решение са отхвърлени исковете с правно основание чл. 28 ЗОПДИППД/отм./ на К. за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /К./ срещу Я. М. Х. и Ц. С. С. за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 446 245.30 лв. Въззивният съд е приел, че ответникът Я. М. Х. е осъден с влязла в сила присъда по НОХД №1065/2010 г. на ВОС за извършено на 16.09.2009 г. престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 7, във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 НК за това,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация