Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Велислав Павков


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и трети май две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

ЧЛЕНОВЕ: 1. Велислав Павков

2. Десислава Попколева

при секретаря в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 282 ГПК.

Образувано е по молба на ЗАД „ДаллБогг: Живот и Здраве АД, с направено искане за спиране на изпълнението на постановено въззивно решение №******г., постановено от 2-ри състав на Апелативен съд – Велико Търново по в. гр. д.№******г.

С вносна бележка към бюджета от 17.05.2023 г., молителят е внесъл по сметката на ВКС сумата 10000 лева, представляваща обезпечение, съответстващо по размер на обжалваемия интерес по делото, предвиден в разпоредбата на чл. 282, ал. 2, т. 1 ГПК. По делото се намира и касационна жалба против решението на въззивния съд, чието спиране на изпълнението си иска, поради което съдът приема, че са налице основанията по чл. 282 ГПК, за спиране изпълнението.

Видно от данните по делото, въззивното решение е постановено на 03.05.2023 г., а касационната жалба е подадена на 18.05.2023

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 282 ал. 2 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация