Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Веселка Марева


Анотация

Въпрос

Налице ли е неоснователно засягане на правото на собственост чрез извършено строителство /надстрояване/ в съсобствен имот, без строителни книжа, в резултат на което се препятства достъпа на светлина до част от жилищните помещения на ищеца?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и седми септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимир Влахов

ЧЛЕНОВЕ:

Камелия Маринова, Веселка Марева

при участието на секретаря Зоя Якимова

като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева гр. д.№******година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Обжалвано е решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е отменено решение №******г. по гр. д.№******г. на Софийски районен съд и вместо това е постановено ново за отхвърляне на предявения от М. М. З., чрез нейния настойник В. М. З., против А. Р. Ч. иск по чл. 109 ЗС за премахване на надстроен втори етаж върху притежаваната от ответницата едноетажна къща, с площ 41,57 кв. м., построена в УПИ VІІ-13в кв.109 по плана на С., местн. “Зона Б-2”, с административен адрес: ул.”Ц. С. №143.

Касационната жалба е подадена от ищцата М. М. З. чрез пълномощника адв. Д.. Поддържа се доводи за неправилност на решението поради нарушения на материалния закон, необоснованост и съществени процесуални нарушения. Твърди се, че мотивите на съда

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация