Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК. Поддържа се и че обжалваното решение е вероятно нищожно или недопустимо.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на тринадесети март през две хиляди двадесет и третата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на Н. Д. Р., с адрес в [населено място], представляван от адв. В. С., против решение №******густ 2022 г., постановено по в. гр. д. №******г. по описа на Софийски окръжен съд, с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******г. по описа на Районен съд Сливница, в частта за отхвърляне предявения от Р. против И. Г. С., с адрес в [населено място], иск по чл. 422, ал. 1 ГПК, вр. чл. 86 ЗЗД, за установяване съществуването на вземане в размер на 5320 лева, представляващо обезщетение за лишаване от ползване на недвижим имот за период от 19 месеца (по 280 лева месечно), ведно със законната лихва върху сумата от 16.07.2019 г. до окончателното изплащане, както и мораторна лихва върху всяка от главниците

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация