Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Яна Вълдобрева


Анотация

Въпрос

Следва ли мотивите на съдебното решение да съдържат изложение и обсъждане на всички доводи и възражения на страните и следва ли съдът да мотивира защо счита част от тях за неоснователни?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, 4-ТО ГО 2-РИ СЪСТАВ, в закрито заседание на петнадесети май през две хиляди двадесет и трета година в следния състав:

Председател: Борис Илиев

Членове: Ерик Василев, Яна Вълдобрева

като разгледа докладваното от Яна Вълдобрева Касационно гражданско дело №******година

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба с вх. №******г. на И. Т. Я., подадена от чрез пълномощника адв. М. П., против решение №******г., постановено по въззивно гр. дело №******г. на Великотърновския окръжен съд. С обжалваното решение след частична отмяна и частично потвърждаване на решение №******г. по гр. дело №1926/2021г. на Районния съд-Горна Оряховица е отхвърлен предявеният от И. Я. против К. Ц. П. иск с правно основание чл. 59 ЗЗД за заплащане на сумата 1 680 лева-изплатени издръжки в полза на взискателя Д. И. Я., чрез К. П. в качеството й на майка и законен представител по изп. дело №202080-90400364 на ЧСИ С. К., образувано за периода от 04.06.2020г. до 15.08.2021г.; на сумата 2940 лева - заплатени издръжки по банков път в ползва на К. П., като майка и законен представител на детето Д. Я. за периода от 01.02.2019г. до 31.10.2020г. и на сумата 475,27 лева-заплатени такси

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация