Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Борислав Белазелков


Анотация

Въпрос

Дали определянето на длъжностите и числеността на персонала в учебното заведение се извършва с утвърдените от директора на заведението длъжностно разписание и поименно щатно разписание или с изготвените по реда на чл. 10 и чл. 12 от Наредба № 3/18.02.2008 година за нормите на преподавателска работа и реда за определяне на числеността на персонала в системата на народната просвета списъци-образец № 1 и какво е съотношението на между длъжностните разписания и списъците за преценка на обстоятелството дали е налице съкращение в щата при съществуващо в тях противоречие относно длъжностите и числеността на персонала?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 06.04.2016 (шести април две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател:

Борислав Белазелков

Членове:

Борис Илиев, Димитър Димитров

при участието на секретаря РАЙНА ПЕНКОВА, като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и е образувано по повод на подадена от ОУ„П. К. Я.” [населено място], обл. Б. срещу решение №******година на Окръжен съд Благоевград, постановено по гр. д. №******година, касационна жалба с вх. №******година.

С обжалваното решение съставът на Окръжен съд Благоевград след отмяна на решение №******година на Районен съд Разлог, постановено по гр. д. №546/2014 година е признал за незаконно уволнението на Ю. И. Г. от заеманата от него длъжност „старши учител по физкултура и спорт-0.5 щат”, на основание на чл. 328, ал. 1, т. 2, предл. второ КТ-поради съкращаване на щата, извършено със заповед №272/30.05.2014 година на директора на ОУ„П. К. Я.” [населено място], обл. Б. и като такова го е отменил възстановявайки Г. на заеманата преди уволнението длъжност и е осъдил касатора да му заплати сумата от

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация