Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Маргарита Соколова


Анотация

Въпрос

Изисква ли се изрично наличие на акт за държавна собственост или изрично установяване на учредено вещно право на строеж от държавата като собственик на земята, за доказване на нейна собственост върху изграденото, или за това доказване са допустими всички доказателства по ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в открито заседание на двадесет и първи януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Добрила Василева

Членове:

Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева

При секретаря Емилия Петрова, като изслуша докладваното от съдията Соколова гр. д. №******г., и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на въззивното решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Бургаския окръжен съд по жалба на [фирма] [населено място].

Ответникът държавата чрез областния управител на област Б. счита жалбата за частично основателна, Общината [населено място] поддържа становище за неоснователност на жалбата.

Върховният касационен съд на РБ, състав на I-во г. о., провери заявените с жалбата основания за отмяна на въззивното решение и за да се произнесе, взе предвид следното:

С обжалваното въззивно решение е отменено решение №******г. по гр. д. №102/2012 г. на Районния съд [населено място] и е отхвърлен иск на касатора за установяване, че е собственик на почивна база, находяща се в поземлени имоти в м. “К.“ в землището на [населено място], състояща се от 35 броя бунгала, кухня - столова със застроена

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация