Анотация

Въпрос

Следва ли съдът да изложи мотиви в случаите, в които присъжда обезщетение в по-висок размер и в какво се изразяват вредите, които обуславят този размер?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на петнадесети май две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

ЧЛЕНОВЕ: 1. Велислав Павков, 2. Десислава Попколева

при секретаря в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ПРБ против решение №******г., постановено по гр. д.№******г. от състав на Окръжен съд – Плевен.

Ответникът по касационната жалба я оспорва, с писмен отговор.

С обжалваното решение, съдът е приел за основателен предявения иск с правно основание чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ за сумата от 24 000 лева и е потвърдил постановеното в този смисъл решение на районен съд.

С решението е прието, че ищецът е бил обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, като наказателното производство е продължило за период от 14.09.2018 г. до 21.12.2021 г., като за период от около три месеца той е бил с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража. Безспорно е, че майката на ищеца е починала 28.10.2018 г. – по време, през което ищецът е бил задържан под стража.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация