Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Борис Илиев


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е въззивният съд да обсъди всички доказателства по делото във връзка с твърденията и възраженията на страните и да обоснове решението си?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, 4-ТО ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ 2-РИ СЪСТАВ, в закрито заседание на петнадесети май през две хиляди двадесет и трета година в следния състав:

Председател: Василка Илиева

Членове: Борис Илиев, Ерик Василев

като разгледа докладваното от Борис Илиев Касационно гражданско дело №******година

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на А. И. С. с искане за допускане на касационно обжалване на въззивно решение на Русенски окръжен съд №******г. по гр. д.№******г., с което е потвърдено решение на Русенски районен съд по гр. д.№******г. и по този начин са отхвърлени предявените от жалбоподателя против „Рубишипс" ООД, гр. Русе, искове, квалифицирани по чл. 344, ал. 1 КТ, т. 1 и т. 2, за признаване за незаконно и за отмяна на уволнението, извършено със заповед №******г. и за възстановяване на заеманата до уволнението длъжност - „моряк".

В приложено към жалбата изложение по чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК жалбоподателят повдига процесуалноправния въпрос „Длъжен ли е въззивният съд да обсъди всички доказателства по делото във връзка с твърденията и възраженията на страните и да обоснове решението си?", който счита, че е разрешен от въззивния съд в противоречие с практиката на Върховния касационен

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация