Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Светла Димитрова


Анотация

Въпрос

Относно необходимото съдържание на заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение по чл. 328, ал. 1, т. 6 КТ и в тази връзка трябва ли работодателят да установи наличие на обективно възникнала необходимост от предприетата промяна в изискванията за определена длъжност? Какво е от значение при преценката на съда за добросъвестност на работодателя в хипотезата на чл. 328, ал. 1, т. 6 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и седми април, през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАПКА ЮСТИНИЯНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

Л. БОГДАНОВА, С. ДИМИТРОВА

при секретаря Райна Стоименова и в присъствието на прокурора като изслуша докладваното от съдията С. Д. гр. д. №******год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба К. С. М. от [населено място], приподписана от пълномощника й адвокат И. Т. И. от АК-С., против въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд, IV-A въззивен състав, с което като е отменено решението от 19.12.2014 г., постановено по гр. д. №******г. на Софийския районен съд, II ГК, 68 състав, са отхвърлени предявените искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ за признаване уволнението на К. С. М., извършено със заповед №******г. на кмета на район „Изгрев при Столична община, за незаконно; по чл. 344, ал. 1, т. 2 КТ за възстановяване на предишната работа на длъжност главен експерт” в отдел „Правно-нормативно, административно информационно обслужване и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация