Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Анна Баева


Анотация

Въпрос

Относно задължението на въззивния съд да обсъди в мотивите си всички доводи и възражения на страните.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в съдебно заседание на четиринадесети юни две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РОСИЦА КОВАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА, АННА БАЕВА

при секретаря Александра Ковачева, като изслуша докладваното от съдия Анна Баева т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], представлявано от адв. З., срещу решение №******г. по гр. д. №******г. на СГС, ГО, IV-В въззивен състав, с което са отменени решение от 23.01.2013г. и решение по чл. 250 ГПК от 13.05.2013г., постановени по гр. д. №******г. на СРС, ГО, 67 състав и са отхвърлени предявените от касатора [фирма] против Министерство на икономиката, енергетиката и туризма иск с правно основание чл. 79, ал. 1, предл. първо ЗЗД за сумата 19 558,30 лева, представляваща неизплатена част от дължима финансова помощ по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от 29.11.2008г., ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на подаване на исковата молба – 24.04.2012г. до окончателното й изплащане, и иск с правно основание чл. 86, ал. 1

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация