Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Маргарита Соколова


Анотация

Въпрос

При наличието на два обективно съединени иска за два реституирани имота, предявени при условията на субективно съединяване срещу две групи ответници, следвало ли е ищцата да уточни исковете си конкретно към всеки от ответниците и да посочи кой от двата претендирани имота с каква част засяга всеки от имотите на ответниците?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в съдебно заседание на дванадесети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Добрила Василева

Членове:

Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева

При секретаря Емилия Петрова, като изслуша докладваното от съдията Соколова гр. д. №******г., и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 295, ал. 1 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационните жалби на Ц. И. Ц. и на Р. Г. К. и И. А. К. срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Ловешкия окръжен съд, с което, след отмяна на решение №******г. по гр. д. №******г. на Троянския районен съд, е уважен иск по чл. 53, ал. 2, изр. 2 ЗКИР /първоначална редакция/, като е признато за установено, че Х. П. Н. е собственик на нива от 2.500 дка и на овощна градина от 0.100 дка, находящи се в землището на [населено място], м. ”Б.”, съставляващи части от ПИ №53707.45.2 и ПИ №53707.45.3, с граници на претендираните имоти, отразени в комбинирана скица - приложение към заключението на тройна съдебно-техническа експертиза по гранични точки с номера 5, 4, 3, 2, 1, 0, 8, 0,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 281 т. 2 ГПК

Навигация