Решение №****/**.**.2019 по дело №****/2018

докладвано от съдия Розинела Янчева


Анотация

Въпрос

Какви са критериите, по които се установяват границите на поземлените имоти в кадастралната карта?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито съдебно заседание на тринадесети юни две хиляди и деветнадесета година в състав:

Председател:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА

Членове:

СВЕТЛАНА КАЛИНОВА, РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

при участието на секретаря Емилия Петрова, като изслуша докладваното от съдия Янчева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

История на спора

Делото е образувано по касационна жалба на И. А. Г. и М. А. Г., подадена срещу решение №******г., постановено по гр. дело №******г. по описа на Бургаския окръжен съд, допълнено с определение по чл. 248 ГПК №******г. по същото дело, с което е потвърдено решение №******г. по гр. дело №7566/2016 г. на Бургаския районен съд. С потвърденото първоинстанционно решение е отхвърлен първоначалният иск по чл. 54, ал. 2 ЗКИР, предявен от М. А. Г. и И. А. Г. срещу И. Г. И., за приемане за установено, че ищците са собственици на реална част с площ от 17 кв. м, разположена в северната част на поземления им имот с идентификатор............., и по отношение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

  • Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015
    Възможно ли е в хипотезата на чл. 200 ЗУТ да се придобие по давност реална част от УПИ в границите на селищно образувание без за тази реална част да са налице изискванията на чл. 19 ЗУТ, както и следва ли реалната част да се присъединява към съседен имот по реда…

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация