Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Красимир Влахов


Анотация

Въпрос

Следва ли лицето, упражняващо фактическа власт върху имота за собственика, когато промени намерението си и започне да държи същия за друго лице или за себе си, да доведе тази промяна до знанието на собственика?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Второ гражданско отделение, в публично заседание на двадесет и седми септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КРАСИМИР ВЛАХОВ

ЧЛЕНОВЕ:

КАМЕЛИЯ МАРИНОВА, ВЕСЕЛКА МАРЕВА

при секретаря Зоя Якимова, като разгледа докладваното от съдия Влахов гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на Национален дарителски фонд „13 века България”- [населено място] против Решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийския градски съд. С посоченото въззивно решение е потвърдено първоинстанционното Решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийския районен съд, с което са отхвърлени предявените от касатора срещу А. А. Г. и С. А. Г., при условията на пасивно субективно съединение, искове за собственост с правна квалификация чл. 108 ЗС - за признаване правото на собственост на касатора и осъждане на ответниците да му предадат владението върху 1/2 (една втора) идеална част от недвижим имот, представляващ жилищно помещение (апартамент), находящ се в [населено място], р-н О., [улица], вх. Б, ет. 3, състоящ се от три стаи, вестибюл, кухня, баня, тоалетна, килер, слугинска стая и антре, с площ от 89. 66

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация