Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Илияна Папазова


Анотация

Въпрос

Прекъсва ли се причинно-следствената връзка между незаконното уволнение и възникването на правото на платен годишен отпуск в периода от незаконното уволнение до възстановяване на работа на служителя, ако той е започнал работа при друг работодател в периода на незаконното уволнение до възстановяването? Дължимото обезщетение по чл. 224 КТ наподобява ли задължение на работодателя за обезвреда за причинени вреди под формата на пропуснати ползи?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в закрито заседание на двадесет и пети април през две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

ЧЛЕНОВЕ: МАЙЯ РУСЕВА, ДЖУЛИАНА ПЕТКОВА

като изслуша докладваното от съдия Папазова гр. д.№******г. на ІІІ г. о. и за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е с правно основание чл. 288 ГПК.

Образувано е въз основа на подадените две касационни жалби от Министерство на вътрешните работи, представлявано от главен юрисконсулт Т. и от К. Г. Ф., чрез процесуалният представител адвокат С. против въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е отменено решение №******г. по гр. д. №******г. на СРС в частта, с която МВР е осъдено да му заплати сумата над 10 795.20лв. до 21 403.20лв. и за периода 3.12.2007г.-23.11.2014г., както и в частта, с която е осъдено МВР на основание чл. 86, ал. 1 ЗЗД да му заплати сумата над 3 011.55лв. до 5 970.43лв. и вместо това е постановено друго, с което са отхвърлени като неоснователни предявените искове за посочения период и сумата над 10 795.20лв. до 21 403.20лв., представляваща обезщетение за неизползван

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация